• 200 ord för snö

  - en föreställning om alla ord som finns för snö och alla ord som saknas för kärlek

 • 200 ord för snö

  Samerna har 200 ord för snö, dess kvalitet och egenskap, snöns själ. Det är en vacker tanke. På ett sätt kan man säga att Pinamackornas nya föreställning handlar om snö, eller rättare sagt - om alla ord som finns för snö och alla ord som saknas för kärlek.

  Vad kallar man kärleken för den som har lagat maten, för den leende kassören eller för tjejen som slänger sig av cykeln för att hjälpa mannen som ramlat på gatan? Vad kallar man kärleken till en syster man inte pratar med längre? Vad kallar man kärleken till en pappa som man har träffat en enda gång? Vad kallas kärleken till ett kvarter, till ett fotbollslag eller till ett land? Vad kallar man kärleken till den man älskar och sårar? Finns det en måttenhet för vad ett hjärta rymmer?

   

  Genom musik, dans och teater gestaltas situationer där orden kommer till korta eller får en ny innebörd. För kärleken är ju så mycket mer än rosenblad och äkta hälfter. Precis som snö är mycket mer än någonting kallt och vitt som faller från himlen.

   

  Medverkande: Anna Johansson, Rebecca Yates, Fia Janninge, Lars Lindquist, Emelie Trossö och Benjamin Quigley.

  Manus: Emma Nordanfors och Emelie Trossö

  Musik: Lars Lindquist och Fia Janninge

  Scenografi, kostym & ljusdesign: Hanna Reidmar

  Ljusadaption vid turné: Björn Lilja

   

  Med stöd av: Statens Kulturrådet, Region Blekinge, Karlskrona Kommun, Ronneby Kommun

  I samarbete med: Regionteatern Blekinge / Kronoberg, Riksteaterföreningen i Karlskrona. Dans i Blekinge

   

 • Trailer

  200 ord för snö

  Trailer skapad i samarbete med Leo Åkesson - Kontoret.

 • Spelplatser

  publikantal

  200 ord för snö

  Föreställningen hade premiär i Sparresalen i Karlskrona den 29 december 2016. "200 ord för snö" har sedan visats på Ronneby Folkteater, Regionteatern i Växjö, Malmö Stadsteater och Emmaboda Folkets Hus. Den har även visats som skolföreställning för samtliga niondeklassare i Karlskrona Kommun, samt vid Skolscen Sydost i Ronneby. Vi beräknar att föreställningen har nått ut till ca 2 000 personer.

  Expo:Scenkonst

  "200 ord för snö" kommer att visas på Riksteaterns utbudsdagar som äger rum i Helsingborg 24 - 25 feb 2018 på Helsingborgs Stadsteater och Helsingborgs konserthus.