• VAD VI GÖR

  Närproducerad samtida scenkonst i vår hemtrakt Blekinge

  broken image

  Pinamackorna

  Pinamackorna är en tvärkonstnärlig trio som består av skådespelaren Emelie Trossö, dansaren Anna Johansson och koreografen Emma Nordanfors. Vårt mål är att arbeta med scenkonst som är förankrad i sin tid och sin plats, med manus som skrivs av oss i samtal med människor vi möter. Långt innan det finns en färdig föreställning bjuds publiken in till att delta på olika sätt, vilket gör att det som senare sker på scenen har skapats i samarbete med publiken. Vi strävar efter att skapa projekt som stärker scenkonstmiljön i Blekinge – både i förhållande till utövare och publik.

   

  (En pinamacka är flottans slang för en tös från Karlskrona.)

   

  Obs! Emma Nordanfors är för närvarande "tjänstledig" från sitt arbete med Pinamackorna, pga sin tjänst som verksamhetsledare på Danscentrum Syd.

 • KULTURPRIS

  Pinamackorna har blivit tilldelade Blekinge Läns Tidnings Kulturpris 2014,

  samt Region Blekinges Kulturpris 2014

  BLT:s motivering:

  BLT:s kulturpris 2014 tilldelas Pinamackorna för deras tvärkonstnärliga och utan motstycke upplevelserika gestaltningar av Blekinge och Blekingeborna ur ett mångfacetterat och innovativt perspektivt. Genom sin förmåga att oförfalskat ge sin bild av den lilla människans berättelse i en större kontext har de med stor entusiasm funnit ett eget uttryck att tolka såväl dåtid som samtid.

   

  Region Blekinges motivering:

  Med ett lysande sceniskt tilltal har Pinamackorna i sina närvarande gestaltningar av blekingarnas minnen och liv, förnyat och vitaliserat scenkonsten i Blekinge. Gruppens innovativa scenföreställningar har återkommande överraskat sin publik genom sin multikonstnärliga kompetens, samtida metodik och kulturpolitiska udd.