•  

   

   

   

   

 • 1 föreställning, 200 ordgömmor & 1 bok

  Blekinges 200 ord för kärlek

  Jakten på 200 kärleksgömmor

  - startar den 2 juni!

  I en tid då svenskans nyord mest handlar om rädsla och ytlighet har vi bestämt oss för att diskutera kärleken och samla in 200 nya kärleksord. Vi diskuterar och samlar in genom enskilda samtal, en studiecirkel, öppna ordsamlarmöten och genom ett samarbete med skolorna i Blekinge.

   

  Vår nya vokabulär förvaltas på olika sätt. Den ligger till grund för dansmusikteaterföreställningen 200 ord för snö som spelar runtom i Blekinge under våren och hösten 2017.

   

  De insamlade orden för kärlek har även gestaltats i ordkonstverk, i samarbete med konstnären Susanne Demåne. Dessa ordkonstverk har gömts runt om i hela Blekinge och är sökbara genom Geocaching, (en slags skattjakt som man gör med hjälp av en gps-enhet, t.ex. de flesta mobiltelefoner), vilket gör att det nu är möjligt att upptäcka både det blekingska landskapet och blekingebornas 200 ord för kärlek!

   

  Gömmorna består av en eller flera ordkonstverk, samt en behållare som innehåller penna och loggbok, i vilken du loggar ditt besök. I loggboken står även ordets betydelse. Läs manualen och jakten på 200 nya kärleksord kan starta!

   
  Slutligen kommer de 200 orden även att samlas i en bok som kan spridas långt utanför Blekinges gränser.

   

  Läs mer på projektets hemsida:

  www.200ordförkärlek.se

   

  Vill du vara med? Kontakta oss!

  pinamackorna@gmail.com

  076 80 42 275

   

 • VAD VI GÖR

  Närproducerad samtida scenkonst i vår hemtrakt Blekinge

  Pinamackorna

  Pinamackorna är en tvärkonstnärlig trio som består av skådespelaren Emelie Trossö, dansaren Anna Johansson och koreografen Emma Nordanfors. Vårt mål är att arbeta med scenkonst som är förankrad i sin tid och sin plats, med manus som skrivs av oss i samtal med människor vi möter. Långt innan det finns en färdig föreställning bjuds publiken in till att delta på olika sätt, vilket gör att det som senare sker på scenen har skapats i samarbete med publiken. Vi strävar efter att skapa projekt som stärker scenkonstmiljön i Blekinge – både i förhållande till utövare och publik.

   

  (En pinamacka är flottans slang för en tös från Karlskrona.)

 • Flöde

  Följ oss gärna!

 • HöR AV DIG! 

  Vi vill lära känna dig! 

  Telefon

   

  +46 (0)76 80 42 275